Дечије одељење пружа секундарну здравствену заштиту деци
са подручја општина Смедеревска Паланка и Велика Плана.


Омогућава хоспитализацију деце свих узраста (од новорођенчади до 18 година живота) са 20 постеља у 5 одвојених блокова. Најмлађим пацијентима (узраста до 5 година) боравак у болници је омогућен уз пратњу једног од родитеља.

На дечијем одељењу постоји Дневна болница, у оквиру које се спроводе дијагностичке и терапијске методе без лежања на одељењу, што је за ову узрастну групу пацијената од великог значаја.

Свакодневним радом амбуланте омогућени су прегледи педијатара субспецијалиста дечије пулмологије, нефрологије, неонатологије, а у плану је и кардиолошка амбуланта.

Током хоспитализације, према потребама, спроводе се доступне дијагностичке методе лабораторијске, микробиолошке, рендген и ултразвучна дијагностика (кукова, абдомена, ЦНС-а, кардиолошки), ЕКГ, спирометрије, кожних алерголошких тестова. Такође је омогућена општа нега, нега деце са посебним потребама, полуинтензивне неге, прва помоћ код педијатријских ургентних стања.

Целокупно особље улаже труд у пружању психо-социјалне подршке деце и родитељима, едукације, а посебно промоције УНИЦЕФ-овог Бабy Фриендлy програма за подстицање и подршку дојењу.

Мр др мед. ЋИРКОВИЋ СРЂА
начелник, педијатар

Др мед. НИКОЛА РИСТИЋ
в.д. директора, педијатар - нефролог

Др мед. ДАНИЈЕЛА НИКОЛИЋ
педијатар

Др мед. ЈЕЛЕНА БЕНАКОВИЋ
педијатар

Др мед. ЈЕЛЕНА МИОЛСКИ
педијатар

Др мед. ЗОРИЦА РАДОСАВЉЕВИЋ
педијатар

ОЛИВЕРА ГЛИШИЋ
главна сестра