Одељење је више пута похваљивано од стране директора болнице и Инфективне клинике у Београду. Из тих разлога одељење је 1988. године било домаћин инфектолошкој секцији Србије.

Инфективно одељење Опште болнице у Смедеревској Паланци је отворено 1964. године. Први начелник је био Момчило Милановић, који је на одељењу радио са екипом сестара, неговатељица и болничара. При отварању Инфективно одељење је бројало 12 болничких постеља. У наредним годинама на одељење долазе лекари специјалисти инфектолози др Света Павловић и др Бранка Павловић који у каснијим годинама постају и начелници одељења.
Крајем 70-их година прошлог века Инфективно одељење се проширило, број постеља се повећао на 40. У то време владале су епидемије Хепатитиса, Морбила, Варичеле, Q грознице... Са повећањем броја постеља повећао се и број сестара на одељењу. У то време на одељењу су између осталих радиле медицинске сестре: Весна Недељковић, Јагода Карапанџић, Веселинка Блесић, Оливера Агатоновић, Гордана Дамљановић, Бранко Влаховић, Драгица Петровић. Главне сестре инфективног одељења, по хронолошком реду су: Десанка Зарковић, Радмила Жегарац, Аница Маторкић и тренутно Весна Спасић.

Према програму и плану развоја одељења, а у циљу одржавања и унапређења стручног нивоа рада, очекује се у току 2010. године пријем лекара на специјализацију из Инфектологије.
Након рационализације у здравству Инфективно одељење тренутно има 10 постеља, уз једну изолациону просторију, амбуланту и антирабичну станицу.

Др мед. Синиша Павловић
начелник одељења, инфектолог

Др мед. Андрија Петровић
доктор медицине

Др мед. Никола Петровић
доктор медицине

 

Биљана Шулкић, ВМС
главна сестра