ОБАВЕШТЕЊЕ - АПАРАТИ ВАН ФУНКЦИЈЕ

 

НОВИ ИЗГЛЕД ЗА НОВИ ВЕК

У историји Опште болнице “Стефан Високи“ биће забележена 2021. година, која ће остати запамћена по томе што је двадесет прве године двадесет првог века,  послератна болничка зграда ,  добила нову визуелизацију.

Дуго очекивана адаптација, деценијама обећавана од различитих владајућих структура, коначно је завршена и то прва фаза, онако како је и планирано.
Захваљујући ангажовању локлане самоуправе, средствима Министарства здравља, после годину дана свакодневних тешких послова, окончани су радови на реконструкцији крова, инсталација, спољашње фасаде и замене столарије на централном делу болничке зграде. Са реконстукцијиом, добијена је енергентска ефикасност која доприноси великој уштеди енергије, како за грејање тако и са остале енергенте.

У следећој фази, уследиће и највећа реконструкција до сада, са изградњом и доградњом новог крила болничке зграде. Тако да ће, планираном изградњом, досадашњи  „Т“ облик зграде,  добити „H“ , а са тим и додатне површине корисног простора.

Има ли потребе упоређивати старо и ново...
Замислите.. Да ли би имало смисла, направити упоредну анализу онога што је већ дотрајало, истошено и похабано, са нечим што је потпуно ново, истрајно и квалитетно...
Наравно да НЕ...   Неупоредиво је...

Ауторски текст, вд директор болнице

Министарство здравља Републике Србије је одобрило финансијска средства OБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци и набављена је следећа опрема: апарат за анестезију, мобилни рендген апарат са Ц руком и ТВ ланцем и два ултразвучна апарата - колор доплера.
Информације о техничким карактеристикама апарата можете видети овде
Ултразвучни апарат - колор доплер
Апарат за анестезију
Мобилни рентген апарат са Ц руком и ТВ ланцем
Нови апарати у операционом блоку